Barn i ett nötskal

Idag har jag läst flera artiklar om olika personlighetstyper. Tänk hur olika men ändå så lika vi är!

Eftersom jag älskar att ordna om saker på mitt eget vis var jag naturligtvis tvungen att skriva en egen lista på barnkaraktärer. Suck! Hur de här typerna ser ut som vuxna vill jag inte tänka på.

Jag skriver ”han” bara för att jag är lat. Typen kunde lika gärna vara en honsa.

1. Sanningssägaren 

Den här ungen är det fruktansvärt pinsamt att ha med i simhallen. Det är han som vrålar ”Mamma, titta, det står två tjockisar i duschen” så fort ni kommer in i tvättrummet. I skolan berättar han för läraren att hans pappa älskar vin vilket får läraren att kontakta dig för att fråga om det finns alkoholproblem i huset. På tant Agdas kafferep säger han högt att det var det tråkigaste kalas han varit på och att tant Agdas småkakor smakar rumpa.

2.Bror Duktig

Den här ungen är fruktansvärt lillgammal. Det största problemet med honom är att han inte är lika förnuftig som han verkar. När han varit duktig för länge slår det slint i huvudet på honom och han får våldsamma skrikutbrott som kan pågå hur länge som helst. I skolan är han ofta omtyckt av lärarna. Ju snällare han varit i skolan desto värre är han hemma. Hos tant Agda gör han inte mycket väsen av sig och svarar artigt ända tills ni kommer utanför hennes dörr då han ställer sig och vrålar så att hela huset skakar.

3.Actionmakaren

Den här ungen älskar spring. Han får alla barn på dagis och i skolan att springa.  Alla är alltid som lyckligast när denna unge går hem. I skolan måste han cykla på motionscykel under lektionerna för att överhuvudtaget hållas inne i klassrummet. Hos tant Agda går det tokigt för tant Agdas väninnor får nackspärr när de artigt försöker följa hans upptåg med blicken. Tant Agda försöker ofta få ut er så fort som möjligt.

4.Upptäckaren

Den här är ungen är alltid försvunnen. Du blir varje gång lika stressad när han är tyst eftersom du vet han då hittat något intressant. Han kanske t.ex. just nu är i färd med att pillra sönder din nya Iphone bara för att se hur den ser ut inuti. Han är ofta bra i skolan utan att behöva anstränga sig men han kommer aldrig in från rasten samtidigt som de andra. Hos tant Agda försvinner han också. Förra veckan hittade du honom i tant Agdas frys där han lekte polarforskare.

5.Vill själv

Den här ungen är envis som synden. Han skall göra allting själv. Du får inte hjälpa honom att klä på ens när ni har bråttom för han ska göra det själv. Att du står där och svettas när han för 20:e gången försöker knyta sina skor stressar honom inte alls. I skolan avbryter han läraren stup i kvarten och vill vara lärare själv. Hos tant Agda vill han laga sin saft själv vilket gör att tant Agdas kök sen ser ut som Sörängs Musteri. Han vill inte heller äta tant Agdas kakor, inte för att de smakar rumpa, utan för att han vill baka själv. Före tant Agdas kök ser ut som Fredriks Bagarstuga har tant Agda skickat hem er.

6.Frågetecknet

Den här ungen är alltid i egna världar. Han fantiserar om tomtar och troll och har fått det mesta om bakfoten. Han kan t.ex ha fått för sig att han inte vill dricka vatten för att han tror att det då börjar växa växter (cancer) i magen. I skolan har han det knepigt eftersom det varje dag är en ny sak att han ska sätta på sig sina innetossor. Hos tant Agda ropar han ”Va?” när tant Ingegärd berättar att hon ska resa till Stockholm eftersom han ser framför sig hur hon hoppar i bollhavet på Silja Serenade.

7.Blyger 

Den här ungen viskar alltid och hänger dig i kjolarna. Han har sällan någon åsikt och fogar sig i det mesta. När han börjar skolan måste han få sitta i ett eget skåp för att inte andra ska kunna se honom. Hos tant Agda går det bra för han sitter mest under bordet. Ingen ser honom där eftersom spetsduken hänger ända ner till golvet. När du ska gå hem glömmer du honom där. Tant Agda hittar honom två timmar senare när hon dammsuger kaksmulorna under bordet.

Nä, nu får det räcka! Jag har faktiskt viktigare saker att göra än att skriva idiotiska listor. Jag tänker börja skriva horoskop istället.

2 Comments

 1. Riitta Granath

  21 mars, 2017 at 21:29

  Hauska kirjoitus, älykäs ja oivaltava., taitaapa olla kirjoittajan omaa kokemusta mukana

  1. admin

   21 mars, 2017 at 22:13

   Voi jopa ollakin! 😀

Leave a Reply