När en förälder dör

När en förälder dör ska du helst vara mycket vuxen.

Du inser dessutom att fortsatt liv inte skulle ha varit kvalitativt.

Du är med den sista tiden, som inte är utdragen. Du har hunnit hålla hand och varit tillgänglig och är helst närvarande när livet lämnar.

Dödsögonblicket kommer fridfullt, utan smärta eller ångest hos den som går. De närmaste är närvarande och det får gärna finnas något nästan heligt vackert över det hela, om man överhuvudtaget kan använda det uttrycket över en sådan situation.

Jag är plågsamt medveten om att det inte alltid går som det ska. Har själv varit med även om det. Men den här gången blev det om inte helt, så i alla fall nästan så bra det kan, om man nu kan säga så. Jag är oändligt tacksam för det. Det gör det hela så mycket lättare att bära.

BIld av Jérémie Perron från Pixabay

2 Comments

  1. Miina

    8 augusti, 2022 at 21:52

    Varmt deltagande i sorgen!

Leave a Reply