Vår och vårvirr

Den här tiden på året skulle jag bara vilja sätta klockan på slow-motion. Älskar varenda försiktiga steg våren tar. Men trots att man eftertänksamt och nästan andäktigt varseblir varje tecken så går våren alltid för snabbt. En blink och så… poff… är det sommar! Sommaren är visserligen härlig i sig men våren har det där magiska skimret över sig, den där underbara förväntan…som sedan lätt drunknar i sommaren.

Hur mycket jag än älskar våren så måste jag säga att den har en effekt på min hjärna som inte enbart har positiva förtecken. Jag lider nämligen av vårvirr! Nu är det ju inte så att jag resten av året skulle vara det mest skärpta som går att hitta på dessa breddgrader, nej tyvärr, men nu på våren är det faktiskt lite i vimsigaste laget.

Den här våren tycker jag dessutom att jag faktiskt haft extra många myror i byxorna samtidigt som hjärnkontoret har varit mer än lovligt luddigt. Ingen effektiv kombination, måste jag säga. Det blir ”springa lite hit och dit utan särskilt ändamål” för hela slanten. Det är ganska jobbigt i längden. Jobbet, samt rutinmässiga konkreta uppgifter, har jag nog klarat av att sköta utan större problem men det har varit mer eller mindre otänkbart att sitta ner och koncentrera sig på att skriva blogg eller planera jobbprojekt på längre sikt. Jag har intalat mig själv att det beror på att jag har så mycket annat som måste slutföras först och pratat om hur jag skall… sen…alldeles snart…

Just nu är jag i den lyckliga positionen att jag har 4/5 arbetsprojekt i kategorin ”arbeten med klar målsättning och med en tydlig början och ett tydligt slut” avklarade för denna vår. Trots att projekten varit superroliga är lättnaden enorm. Nu väntar endast de diffusare projekten utan klara tidsramar… och nu har jag äntligen tid att koncentrera mig!

Pah! Nu inser jag att koncentrationsbristen inte beror på de andra jobbuppgifterna utan på våren! Kreativiteten klarar jag nog av med min virriga vårhjärna men koncentrationen och det konkreta förverkligandet…det är en annan femma. Men det är ju tur att jag har våren att skylla på. Mig själv har det ju inget att göra med!

För att vara ärlig så skulle jag helst av allt nu spendera tid med min nya leksak; en pappersstrimlare. Den är egentligen införskaffad i pysselsyfte men ett och annat dokument kanske också hamnar med. Men eftersom jag låtsas vara en vettig människa ibland så jobbar jag först och leker sen. Fönstertvätt står överst på listan. Tyvärr.

Leave a Reply