Vi var lyckliga med att segla på en dörr…

 

Nu kommer ett semesterinlägg till, bara för att jag är så mitt uppe i den. Semestern alltså. Att vi är olika i våra semesterdrömmar tog jag upp i mitt förra inlägg. Jag jämförde jordbrukartypen med nomaden. Erkände att jag är nomad. Våra drömmar ser även olika ut vad gäller det optimala semestervädret. Endel vill absolut till Sydeuropas heta strandliv och ljumma hav medan andra föredrar nordisk sommar. Jag hör till den senare gruppen. På min båtsemester vill jag gärna ha mycket sol och regnlösa dagar men jag har inget behov av hetta och jag simmar hellre i vårt kalla, saltfattiga hav än i Medelhavet.

Semesterkraven ändras väl för oss alla under årens lopp. De flesta rör sig väl på axeln mera spartanskt till bekvämare fast både utgångs- och slutpunkt varierar. Min man och jag firade vår första gemensamma båtsemester med att segla på en dörr. Kanske inte helt bokstavligen. Men nästan. Vi seglade med min mans dåvarande renoveringsobjekt, som hette Albatross. All inredning var utriven, som golv hade han placerat en dörr, modell bredare. På den dörren sov och levde vi. Och var lyckliga.

Nu har vi en annan båt. Större och lyxigare. Men även denna båt är ett renoveringsobjekt. Både utvändigt och invändigt. Men nu är kraven aningen högre. Inga dörrar som golv – varken bredare eller smalare. Nej. Jessus ändå! Nu är det superbekväma sängar och värme som gäller… och kraven växer…

 

 

Vad är semesterkänsla för dig? Frihet och förmåga att tappa sinnet för tid och rum? Så är det i alla fall för mig. Det är inte alla semestrar jag lyckats uppnå känslan. Tyvärr. För att det ena. Eller det andra. Men i år har jag lyckats utmärkt. Noll koll på livet utanför båten.

Givetvis kan nollkollet sväva ut i större svängar än vad som är nyttigt. Man måste lära sig läsa sina egna varningssignaler. Om man skrattar så tårarna rinner i en halvtimme åt att man ska döpa om båten som heter Boo-Hoo till Bee-Håå så då är det kanske dags att samla sig en smula. Eller?

Strunt samma. Nu ska vi fortsätta skratta.

Ha det gott!

Leave a Reply