Trendinfantilitet och glansbilder

När det gäller trender är jag pinsamt efterbliven. Jag har sällan sett filmen, TV-serien eller pjäsen ”alla” talar om. Jag har inte heller läst boken, prövat receptet, besökt restaurangen, köpt plagget, testat toppsminket, hört ryktena… nä, jag är helt enkelt lite bakom flötet… lite trög liksom. Men även jag har mina ljusa stunder. Idag har jag t.ex. lärt mig ett nytt trendord : MÅNDAGSPEPP. Har ordet redan länge ingått i din vokabulär, eller? Nå strunt samma. Jag lever helt enkelt på hoppet att du är lika trendinfantil som jag.

”Vadå måndagspepp?”, frågar du därför. Jo, ser du, måndagspepp är ett motsatsfenomen till måndagsdepp. Ha! Finurligt som tusan, eller vad?

Vad är du då, en måndagsdeppare eller måndagspeppare? Själv vinglar jag lite hit och dit, beroende på läget men oftast tänker jag liksom : ny vecka nya tag.

Imorgon kommer de nya tagen att vara extra tydliga. Efter roligt men intensivt studentfestfixande för en av ungarna, fysiska krämpor och andra energikrävande åligganden kan jag äntligen koncentrera mig på några projekt som legat på min hylla och väntat. Härliga måndag!

Nä… nä… vänta lite nu… nu får jag en känsla av att jag ger en för präktig bild av mig själv här, någon hurtbulle är jag verkligen inte. Glöm det!  Visserligen älskar jag måndagar med nya tillfällen men det nya sunda, sportiga livet med minst en timme sport varje dag, superfood, vitaminer, torrborstning, fotvård och allt fan och hans mormor, lyckas jag verkligen skjuta upp till nästa måndag. Det är det som är det härliga med måndag…  det kommer en ny, nästa vecka!

Och härligt är också… vet du, du behöver inte tycka synd om mig för att jag inte hänger med i modeflugorna. Jag har nämligen en egen beundrare… jo faktiskt… min man! Hur superbegåvad han än är, så är han rörande nog, en  ännu större trendidiot än jag. Han TROR nämligen att jag är en ”trendqueen” med koll på läget… Härligt eller vad? Jag får liksom vara en glansbild i hans liv, åtminstone i små, små portioner.

Hur är det med dig? Är du är en glansbild i någon annans liv eller  är någon det för dig? Fundera på det du så hörs vi snart igen.

 

Leave a Reply