Glamour och Mr Hotbloods genialiska tips

Jag är en novis i bloggvärlden men jag måste säga att så här långt är bloggandet faktiskt en av mina favoritsysselsättningar. Det är superroligt att skriva, det finns massor av intressanta bloggar att läsa och dessutom finns det hur mycket som helst att lära sig. Långsamt, långsamt går det framåt med minimala små steg. Jag bugar och tackar er, jag är uppriktigt förvånad över hur många läsare jag haft när jag räknar ihop dem från olika håll och kanter. Tack för det!

På senaste tid har jag försökt stifta bekantskap med olika sorts bloggar. Världen är till all lycka full av dem. Det finns bloggar om allt! Även i bloggvärlden är det intressant att försöka bena ut det mest typiska, om nu något sådant finns. Jag visste nog det förut men vet det ännu bättre nu, min blogg är absolut inte typisk. Den innehåller t.ex. för mycket text och för lite klatschiga bilder. Men det värsta är att den ju helt saknar glans! För att piffa upp det hela borde jag komma med inrednings-, DIY- och sminktips varvat med härliga recept fantastiska muffinsskapelser… Jag borde också springa på trendiga restauranter, discotek och mässor samt resa till Paris och New York minst 2 ggr i året… Lätt som en plätt och glamoröst så det skakar…

Tyvärr tror jag inte jag lyckas med det för jag trivs nog bäst i kåseriernas värld! Även om det inte blir något trollskimmer kring vaksim, Mamma Hastas Mockarutor och utarbetade storfamiljsmammor så ska jag väl lyckas få med lite glans och glitter med tips, DIY och recept i min blogg i alla fall!

Du har knappast lagt märke till det men jag har två kategorier i min blogg. De flesta av mina inlägg hör till gruppen ”Kåserier” men jag har även försökt skriva under kategorin ”Nina tycker till”, vad det nu sen ska betyda. Så småningom har jag tänkt starta nya kategorier, till nästa en tipskategori, ”Mer eller mindre seriösa Tips” på t.ex. grejer att göra med och för barn och annat smått och gott.

Idag ska jag komma med mitt första TIPS men eftersom både du och jag nu rullar runt  Kåseriavdelningen blir det därefter…

I mitt förra inlägg ”Kall, varmare, hetast” berättade jag om vårt ena hetblodiga barn. Vårt andra med sådana drag har redan flyttat hemifrån. Den hemmaboende Gullvivan har varit snorig ett tag och har inte kunnat simma i utepoolen. Han har varit jättesur för det. Häromkvällen blev han så sur att han låste in sig på sitt rum medan jag simmade.En stund senare, när jag redan var uppe i övre våningen och städade med en annan unge, dök plötsligt ”Mr Hotblood” upp med en hjälm på huvudet. Han såg glad ut. Jätteglad. Och vet du varför? Jo, han hade faktiskt hittat på en genialisk lösning på sina problem. Voilá.

Mr Hotblood tipsar:

1. Ta ut en påse Rainbow fryst lök 200 g ur frysen.

2. Sök upp en hjälm utan foder. Lägg ispåsen i hjälmen.

3. Sätt hjälmen på huvudet och njut! Kom ihåg att inte njuta för länge bara. Det är inte skönt när det rinner löksås i ögonen. Byt lökpåse före det. Den smultna löken steks upp och serveras till middagen.

BRA eller vad?!!!

Nu ska jag ut och klafsa i sol-regn-hagel-uppehålls-vädret! Det enda som är bra med det här ombytliga vädret är att jag slipper kratta gården för det kan man faktiskt inte göra om det inte är sol mer än 3 timmar i sträck!

Tack för mig. Vi hörs.

Leave a Reply