Facebookregler och pinsamheter

Har du några oskrivna regler för dig själv på fb? Jag är tydligen en principfast människa för jag har kommit underfund med att jag i själva verket har flera. Varför det? Ja, det vet jag faktiskt inte. Bäst att rota lite runt i sitt inre då…

Ninas FB-regler :

1.Jag grattar inte folk på födelsedagen.

Jag hoppas verkligen att du inte blir sårad över att jag inte grattar dig på födelsedagen. Du är inte den enda som får klara dig utan! Jag tycker bara det känns så himla onödigt! Jag menar någon fyller ju år varje dag. Herregud vilket tråkigt och slentrianmässigt grattande till höger och vänster. Tack, men nej tack.

2. Jag får allergiska reaktioner av ”somebubblor”

När likriktade åsikter forsar in genom dörrar och fönster blir jag alldeles knottrig. Det hjälper inte att jag är av samma åsikt, översvämningen väcker en slags motreaktion. Jag bara inte kan gå med och håller mig passiv och tyst. Jag lovar att jag ser skrattretande ut när jag, som en trumpen 5-åring med armarna i kors över bröstet, ihärdigt försöker låta bli att drunkna i ”somebubblorna”.

3.Jag kommunicerar inte med min man via våra tidslinjer.

Jag vet inte vad du tycker men jag tycker det är pinsamt när par kommunicerar på fb. Ironiska kommentarer och skämt är ok men kärleksförklaringar och annat personligt? Nej, på riktigt! Det är pinsamt. I och för sig är det lätt för mig att följa denna regel eftersom min man aldrig är på fb i privata sammanhang. Och det är nog lika så bra. Så gränslös som jag är skulle jag säkert förlora sinnet för vad som är lämpligt på nolltid. Usch vad genant det skulle vara om man började ”släppa ur sig” kommentarer som ”Älskling, jag är fortfarande härligt lycklig efter vår förra natt” eller ”Åh, du skulle bara veta hur det pirrar i mig när jag tänker på…” inför alla.

När jag tänker efter har jag ännu fler regler men dem tänker jag inte plåga dig med nu. Till sist tänker jag istället presentera några speciella fb-personligheter. Har du märkt att det finns ena riktiga skojare bland dina fb-vänner? Jag har lagt märke till några sorter:

1.LUSEN

Det här är ”vännen” som lusläser alla dina fb-inlägg men aldrig ger sig till känna. Du märker ändå när ni träffas ”in real life” att ”vännen” vet mer om dig än vad hon borde…

2.LÅNGSURAREN

Det här är ”vännen” som antagligen blivit sur på dig eller någon från din närkrets ”in real life”. Eftersom hon kanske inte täcks visa det för dig i verkliga livet så hämnas hon istället på fb med att demonstrativt och plötsligt inte längre kommentera eller gilla dina inlägg.

3.BEUNDRAREN

Det här är ”vännen” som har en fb-bästis och älskar allt som bästisen skriver på sin tidslinje. När bästisen skriver ”BUUU” bara inte gillar Beundraren inlägget, hon kommenterar det också med en gapskrattande smiley, åtminstone sju hjärtan i rad eller med att skriva ”Du är en poet!!!!”.

Nåja. Det var allt för idag. Ta mig inte alltför mycket på allvar! Nu ska jag låta dig återgå till dina påskägg. Själv ska jag gå ut och förstöra glädjen för er andra (förlåt!) med att plocka alla Tussilagon jag hittar. Våra marsvin älskar nämligen Tussilago.

 

Leave a Reply