Lilla sängskolan del 2 : Regler för sängliv

Nu behövde du minsann inte vänta länge, för här är jag igen! Denna gång dessutom med många råd och konkreta tips på hur-du -ska-bära-dig-åt-i-sängen. Tyvärr hinner jag inte ta upp allt här. Resten spar jag till min Bestseller på 742 sidor, plus ”tack till”-sida.

Eftersom jag var inne på frukost-i-sängen (FIS) i mitt förra inlägg så är det lämpligt att börja där.

 

1. Du bör älska frukost-i-sängen, oberoende av vad du tycker.

FIS ska serveras minst två ggr i veckan. Den ideala sessionen är ”breakfast for two”. Den ena serverar, den andra ligger otåligt och väntar. Ibland kan även båda två springa av och an, den ena efter saltgurkan till leverpastejen och den andra efter brödet man glömde lägga under. FIS med fyra personer är också ok i synnerhet om det är någon av ungarna, som absolut vill hänga på. Däremot passar det sig inte att bjuda in Claes-Göran, som jobbar i Lidl bakom hörnet, tillsammans hans flickvän nummer 23. FIS är en intim situation och inte ett tillfälle där man bekantar sig.

FIS kan förstås även dukas upp åt en person, i värsta fall är det man själv, i egen hög person, som serverar sig själv. Då krävs dock lite extra fantasi för att få ge det hela en känsla av glamour.

Under FIS-sessionen finns det tre viktiga regler:

a) Man bör äta extra hyfsat. Eftersom FIS är en mycket intim situation bör man vara noga med att ta små, små tuggor samt att tugga långsamt med stängd mun. Det är inte trevligt med folk som tränger in fyra smörgåsar med ost, sallad och gurka i munnen på en gång. Att man tuggar långsamt får däremot inte leda till idisslande! Någon måtta med allt.

Att smaska eller mumsa är strängt förbjudet.

b) Man bör umgås. Människor, som har dåligt morgonhumör, vill helst vara för sig själv på morgonen. De måste naturligtvis respekteras men om deras humör leder till att FIS-sessionerna upprepade gånger störs bör de med ömt våld föras till byns psykvårdsavdelning. FISFOBI är ett allvarligt symptom som tros bottna i anknytningsproblem i den tidiga barndomen. FISFOBI kräver oftast vård.

c) Man bör städa efter sig. Surskorpssmulor eller smörfläckar i sängen är inte fräscht.  Nutellaklott kan, i sin tur, lätt väcka obehagliga associationer.

2. Du skall icke utstöta konstiga läten när du sover

Endel människor har som vana att föra otrevliga ljud medan de sover. De kallas Snarkare. Snarkare lever ett riskfyllt liv, tyvärr oftast utan att förstå det själv. Att förstöra nattsömnen för sin partner med sina konstiga läten, kan i värsta fall leda till att man utsätts för mordförsök när ens partner vaknar till för 27:e gången den natten. Partnerns sömnbrist kan också leda till att partnern insjuknar i livsfarlig depression. Är du Snarkare? Lyd mitt råd: Sluta snarka! Snarkning är starkt beroendeframkallande och det kan vara svårt att kravla sig upp ur snarkträsket om man trillat dit.

3. Du skall icke medverka i andras drömmar i pinsamma roller.

Jag vet inte hur det är med dig men själv brukar jag sällan medverka i mindre smickrande roller i andras drömmar. Åtminstone har jag inte fått några klagomål. Därför gissar jag att jag håller mig rätt lugn. Delvis kan mitt goda uppförande naturligtvis bero på att jag inte hinner besöka andras drömmar eftersom jag har fullt sjå att hålla kolla på min man i mina. Jag säger till dig (och till honom) att om du nu absolut måste medverka i din partners drömmar så se nu för guds skull till att du varken är pinsam, korkad, stygg eller framfusig. Man måste lära sig uppföra sig som folk även i andra personers drömmar.

Min man har ett konstigt behov att medverka i många av mina drömmar. Det är iofs smickrande att han vill vara delaktig men ibland är han så himla pinsam och jobbig. En natt var vi på Teatern. I pjäsen ingick att den kvinnliga huvudpersonen skulle sätta sig i en manlig åskådares famn. Nå naturligtvis valde den unga aktrisen min man till sitt offer. Att hon satt där var hur gulligt som helst ända tills det gick upp för mig, och alla andra 200 åskådare, att min man trodde att hon var förälskad i honom. Herregud! Efter den korta famnsessionen började min man slänga kommentarer till aktrisen på scenen om att hon var vacker osv. När jag hyssjade på honom blev han sur och sade med hög röst : ”jaså, det är till att vara svartsjuk!”. Kan du tänka dig? Inför alla.

Nå. Den här gången hade min man valt ett ypperligt tillfälle att ställa till med fanskap. Han var nämligen på en arbetsresa. Skulle han ha legat där bredvid mig när jag vaknade hade han nog fått hämta upp en lyxfrukost utan like. Så irriterad var jag. Nu ringde jag bara upp och sa att kunde ta en paus från mina drömmar om han inte lärde sig tolka omvärlden bättre än så. Herregud ändå. Det finns väl gränser.

4. Du bör sova hela natten

Hör du till dem som envisas med att vakna upp vid 4-tiden varje natt, skriva inlägg till din stolliga blogg eller något annat onödigt, innan du somnar om. Varför i hela fridens namn? Då är du bara dödstrött när väckarklockan ringer med en av sina irriterande låtar. Ingen logik alls! Om du dessutom måste vända och vrida på dig, försök att inte göra det så att din sängpartner gungar upp och ner och blir sjösjuk på kuppen. Det bästa för alla parter är att du slutar med dina lustigheter och istället sover som folk, från klockan 23:00 till 7:00.

Till sist men inte minst:

5. Du bör hålla sängen snygg 

Det är otrevligt med stökiga sängar. Därför bör du alltid bädda så fort du stigit upp. Om din partner ligger kvar bäddar du in även henne. Det är absolut förbjudet att på dagen ta en vilostund i en obäddad säng med kläderna på.

Finns det något värre än sängar med smutsiga lakan? Nej jessus. Byt lakan ofta! Om du absolut envisas med att sova med din hamster, katt eller hund så bör du byta lakan åtminstone varje dag, helst en gång i timmen.

Sådär. Nu fick du ett smakprov på min nya bestseller. Kanske den skulle kunna heta ”Bli en bättre människa i sängen, 100 praktiska råd” eller något sådant. Nej, det låter tråkigt!  Jag tar tacksamt mot förslag på adressen kaoskaptenen@gmail.com.

Medan jag väntar på dina förslag tänker jag fortsätta titta på den isländska deckaren ”Fångade” med min man. Till och med jag är imponerad av snö efter denna säsong!

Jobba på. Tack på förhand.

Leave a Reply