Häftiga häftpistoler och apparater med egen vilja

Hurdant är ditt förhållande till apparater av olika slag? Har du apparatmani? Lider du av apparatångest? Mitt förhållande är aningen komplicerat.

För det första måste jag erkänna att jag ÄLSKAR grunkor. De må vara utrustade med teknik eller inte men jag tycker alltid de är lika roliga. Nä. Nu gjorde jag det igen. Överdrev!  Jag är faktiskt inte överhuvudtaget intresserad av t.ex en Perfotronic Tandningsmätare som ”sekundsnabbt visar den absolut exakta tandningen. Mätningen sker helt utan beröring av frimärket…”.

Kanske för att jag inte är filatelist? Inte heller drömmer jag om en Cementblandare eller Tapetborttagare… men man vet ju aldrig.

Till gruppen roliga mojänger hör definitivt olika köksgrunkor. På senaste tid har jag köpt ett fonduesett och en fritös. Jag har testanvänt dem, men så mycket längre har jag inte hunnit än. Vadå i onödan? Nä du, de kommer nog till användning än… någon gång! Det är visserligen mitt eget fel att jag glömmer dem bakom stängda skåp när jag inte vill ha någonting framme men ingen vill ju ändå ha varken ostfondue eller donitsar varje dag, eller hur?

Andra roliga grunkor är symaskiner, kopieringsapparater, printrar, pappersskärare, svamptorkare och syltmosare. Byggverktyg är jag inte så inne på men jag har en absolut favorit : häftpistolen! Eftersom jag är otålig till min natur och helst vill att allting ska vara färdigt innan jag ens har börjat, har jag haft mycket användning av den. Glöm alla skynken och hyllbaksidor fixade med fanerskivor och gardinbeslag… här är det häftpistolen som gäller. Tjong, tjong, tjong och så är det färdigt! Visserligen har min duktiga svärmor förbarmat sig över mig och skapat även lite snyggare system med gardinskenor samt glid och krok på mera synliga ställen…men där jag härjat själv har det fixats enkom med häftpistol.

Nå vad är det som är komplicerat med mig och mojängerna? Det är inte det att jag inte förstår mig på apparater. Nä. Tvärtom tycker jag att jag har ganska bra ”touch” till dem faktiskt. Jag pratar till exempel högt med min bil ibland och ber om ursäkt om jag strulat.

Det komplicerade är mer av övernaturligt slag. Utan att jag förstår varför så förosakar min fysiska närvaro problem. Tvättmaskiner piper, diskmaskiner vägrar starta, telefoner får egen vilja, butikens kassa-apparatsystem brakar ihop, lampor exploderar, datorer blir kaotiska och bilar får nervöst sammanbrott. I början kände jag mig rentav lite smickrad men jag föll ner på jorden igen då min man konstaterade att det faktiskt inte hade något med min charm att göra att jag var tvungen att köpa både ny vattenkokare och mixer samma vecka.

Idag har min man fört min bil på reparation igen. Den hade tappat förståndet helt och hållet. Nu kör jag omkring i en splitterny paketbil av märket Mercedes. Eftersom jag inte är speciellt stor ser jag säkert komisk ut bakom ratten.

Den enda som inte är nöjd är Labradoren som tycker att det är höjden att hon tvingas resa i boskapsavdelningen!

Njut av solen idag. Det är snart molnigt igen!

 

Leave a Reply